dissabte, 1 d’agost del 2015

Desfolcat CALAF i Sant Pere



Cap de setmana bastoner a Calaf i Sant Pere de Copons
Escrit per: Biel i Quima Closa Múnera


El cap de setmana del 27 i 28 de juny els bastoners de Copons hem tingut molta feina. El dissabte a la tarda hem anat a Calaf per a participar al Desfolcat. Els Bastoners de Copons, els Bastoners de Peramola, els de Sant Feliu de Llobregat, els de Santpedor i els d’Artés hem fet una ballada a la Plaça de l’Ajuntament de Calaf on, tot i la calor, hi havia molta gent mirant i aplaudint les actuacions. Després totes les colles bastoneres hem muntat  una cercavila i hem conduit a la gent fins a la Plaça dels Arbres on s’estava preparant el sopar i on hem fet els dos últims balls. Ha calgut reservar forces perquè l’endemà, diumenge, havíem d’anar a Sant Pere de Copons on des de fa tres anys els Bastoners de Copons no hi faltem per celebrar-hi la festa major.

En aquesta ocasió hem portat la companyia dels gegants traginers de Copons, la Raimunda i l’Emmanuel, que han ballat per primer cop a Sant Pere.

Després de la seva actuació hem ballat nosaltres: La Pepa, La Vella Bepa, El Virolet, El Patatuf, El gall i la gallina, La plaça gran, La pastoreta i el Passi-ho bé que l’hem estrenat i ballat per primer cop.

La calor no hi ha faltat i després de la ballada hem gaudit d’un complet vermut a l’ombra i com que hem continuat tenint calor hem tornat cap a Copons a refrescar-nos a la piscina abans d’anar a dinar.




Ballada de bastons a Calaf, el Desfolcat
Escrit per: Maria Melgosa Feu

El dia del Desfolcat, a Calaf, ens van preguntar si la colla bastonera de Copons podia anar a ballar a Calaf. Els bastoners, naturalment, van acceptar així que vàrem anar a ballar-hi. Primer els castellers van actuar i després ens va tocar el torn a nosaltres, als bastoners.  Hi havia quatre colles bastoneres: la nostra, la dels bastoners de Peramola, la dels bastoners de Sant Feliu de Llobregat i la d’Artés. Primer vam ballar nosaltres, després els de Peramola, després els de Sant Feliu i més tard la resta.  Va ser divertit perquè vam veure uns estils molt diferents que el nostre i cada colla bastonera tenia uns bastons diferents. Quan vam acabar la ballada  alguns bastoners es van quedar a sopar, i d’altres van marxar cap a casa. Va ser una tarda molt entretinguda!!